КриминалеНовиниТемида

Постоянен арест за бизнесмен, задържан с 9,5 кг. хероин

Апелативен съд – Пловдив уважи протеста на прокуратурата и отмени изменената от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ на обвинения за контрабанда и държане, с цел разпространение на наркотици, бизнесмен М. М. и му остави мярка за неотклонение „задържане под стража“.

М. М. е задържан при акция на ГДБОП на автомагистрала „Тракия“ близо до Ихтиман на 11.02.2022г. и обвинен, че заедно със съучастници, е  пренесъл контрабандно през ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България близо 9.5 килограма хероин на стойност 848 996 лева. Наркотикът е в голямо количество и е бил укрит в специален тайник в предното табло на единия автомобил, с който пътували обвиняемите.

Пловдивският апелативен съд, след като анализира събраните до момента доказателства, изготвените експертизи, разпити на свидетели, активното участие на М. М. в разкритата престъпна схема за контрабанда, държане на наркотици с цел разпространение, както и голямото количество иззето вещество, тежките наказания предвидени за тези обвинения, а именно лишаване от свобода от 15 до 20 годни и глоба от 200 000 до 300 000 лева, прецени, че единствената адекватна мярка в този казус е „задържане под стража“. Относно аргумента на защитата за дългия период от 9 месеца от задържането на М. М. до сега, съдът отговори, че максималния допустим срок на задържане по тези обвинения е година и половина.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина