КриминалеНовини

Полицията с акция в 13 населени места

Специализирана полицейска операция се проведе на територията на 13 населени места вчера, териториално обслужвани от община Стамболийски. Акцията се проведе вчера като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред и пътната безопасност, планирани от ръководството на пловдивската дирекция на МВР. Участваха служители от РУ-Стамболийски, секторите „Специализирани полицейски сили” и „Пътна полиция”, заедно с придадени сили от Зонално жандармерийско управление. В част от проверките са включени и инспектори от Агенция Митници и Регионална дирекция по горите.

При специализираната операция са обхванати общинските градовете Стамболийски, Перущица и Кричим и селата Йоаким Груево, Куртово Конаре, Триводици, Ново село,  Цалапица, Кадиево, Оризари, Златитрап, Брестовица и Устина.

Проверени са 469 лица, 389 МПС, 54 частни адреси, 36 търговски обекти, 16 питейни заведения, 2 пункта за цветни метали и заложна къща.

По линия на пътния контрол са установени 102 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са връчени съответните актове и глоби с фиш. Административни санкции са наложени и в други 8 случаи по силата на Закона за МВР и Закона за гражданската регистрация. От служителите на реда са издадени 5 разпореждания и съставени 8 протокола за предупреждение. По 4 акта и констативни протоколи са изготвили инспекторите от Регионална дирекция по горите.

В рамките на акцията е започнато досъдебно производство за нерегламентирано разпространение на дрехи, имитиращи известни търговски марки. Общо 47 артикули са открити в магазин в Ново село, изложени за продажба без съгласието на правопритежателя.

Мъж, управлявал автомобил в рамките на наложено административно наказание, е заловен в Кричим. От частен адрес в същия град пък са иззети контрабандни над 300 къса саморъчно свити цигари и малко количество тютюн, за което е образувана проверка по чл. 234, ал. 1 от НК.

Проверки за престъпление по чл. 235 от НК – незаконен дърводобив, са образувани срещу двама жители на Стамболийски и един от Перущица, в чийто дворове са открити дърва за огрев без необходимите разрешителни документи.  

Закононарушения са установени и в два магазина в Стамболийски. В единия търговски обект има намерени акцизни стоки –  различни видове алкохол и цигари, без да е представен съответния лиценз за продажбата им и със случая са ангажирани митническите служители.

От другия магазин са конфискувани близо 17000 пиротехнически изделия, също без съответните документи за търговия с тях. Започната е административна преписка и проверка за нарушение по чл. 35, ал. 6 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина