БългарияКриминалеНовини

Открити са следи от куршуми по телефона на кмета на Якоруда

Склоняване към самоубийство продължава да бъде водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда Нурадин Кафелов, съобщава БНР.

Той беше открит вчера следобед, около 16,30 часа, мъртъв с огнестрелна рана в главата в лек автомобил на пътя към курортната местност Трещеник – на около 6 км от града.

Според близките му той е бил видимо притеснен и с нетипично поведение. Имало е следи от куршуми и по мобилния му телефон.

Сигналът е подаден от служебния му шофьор и от лидера на ДПС в общината Ибрахим Карафеиз, които тръгнали да го търсят, тъй като цял ден не отговарял на мобилния си телефон. Намерили го на задната седалка с прострелна рана на главата и с личния му пистолет.

„Намерен е вътре в автомобила, до тялото на г-н Кафелов. Това, което е намерено, е неговият мобилен телефон. В телефона има два отвора“, каза заместник районният прокурор Костадин Чилев.

Цяла нощ продължиха огледите на място и следствените действия. Образувано е досъдебно производство:

„Делото е образувано за склоняване към самоубийство. По това се работи основно. Разбира се, като по всяко досъдебно производство се работи по всички версии, както и за умишлено убийство. Извършват се в момента неотложни действия в град Якоруда, в общината, в дома на г-н Кафелов, разпитват се свидетели, усетили са нещо странно в неговото поведение, в един момент телефонът му е бил изключен. От 2-3 дни е бил с по-различно поведение, видимо притеснен, затворен, не се е държал както обичайно“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина