АктуалноГрадътКриминалеНовиниТемида

Малтретираната Севда все още е в кома

Няма промяна в състоянието на пребитата 2-годишна Севда. Детето още е в кома. Това стана ясно в съда, където майката Анка и защитниците й обжалват взетата мярка за неотклонение „постоянен арест“. Зад осиновителката на детето, обвинена за побоя на момиченцето, застана трети адвокат- адв. Будаков.

Появи се втори близък на майката, който каза, че и е любопитен какво е станало и заяви, че детето е гледано много добре.

Жалбата е за незаконосъобразност на постоянен арест, тъй като не са налични всички комулативни изисквания за постановяването му. Защитата представя удостоверение за наследници на детето, за семейното положение на обвиняемата и 5 снимки на нея и детето от това лято, които според тях трябва да са доказателство за доброто отношение на Анка към малката Севда.

Прокуратурата счита, че снимките са несъотносими към делото. Съдия докладчик Елена Захова не прие снимките като доказателства.

Очаквайте подробности!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина