Вашите писмаКриминалеНовини

Кой стреля с бойни патрони по домашни животни?

Млад котарак на име Панда, е прострелян с бойни патрони в село Балканец в Троянска община.

„Моля ви, който може да ми пише, или да пратим пари по сметката на клиниката и да помогнем на котето Панда. Събирали са челюстта парче по парче, целият е в пластини и болтчета. Представяте ли си този тип какво причини на Панда и мен. Стрелял е в населено място, пред имота ми. Нарушени са много закони. Дано Панда се оправи!“ Това разказва Петя Станчевска, която открива котето в собствения си имот в селото в безпомощно състояние.

Котаракът се лекува в клиника „Одесос Вет“ във Варна. Пациентският му номер е N 3202, съобщава спасителка на тежко ранени котки Лилия Стоянова, която се отзовава на апел на Петя за помощ, чак от Бургас.

Тя пропътувала цялото разстояние от 370 км (в едната посока!) до троянското село Балканец, взима котето Панда и го закарва в клиниката. Там лекарите събират частица по частица раздробената челюст и „сглобяват“ Панда, който вече носи името Чес.

Ето какво споделя неговата спасителка: „ПРОСТРЕЛЯН !!! С БОЙНО ОРЪЖИЕ!!! Не с въздушна пушка!? С такива оръжия е забранено със закон да се стреля в жилищни зони!!! Дори във въздуха!? Chess/ Чес ( бивш Панда) беше опериран. Излезе от упойка и търси да се гали и да хапва! Операцията е успешна! Чес е СГЛОБЕН! С каквото е останало в устата му…. Брутални са обаче щетите по него. Откъснат е върхът на езика и това му пречи да се храни и да пие. Не може да извади езика, защото не може да отваря все още устата, не може да напъва езика повече също и защото гърлото е травмирано и това му причинява болка…

Ще трябва сега да се научи да пие и да се храни по НОВ начин….. Много му е трудно! Не може да се храни с пастет, не може с течна храна, не може и с твърда, с нищо не може…. Ще се наложи да го храним със спринцовка или в краен случай ще бъде поставена сонда…

И в двата случая ще ни трябват специални храни – две кутии са 52 лв. общо, едното е храна, другото е пробиотик, за да не връща храната.

В гърлото има травми от преминалия куршум и изпитва затруднение да преглъща. Ще му трябва време, за да се възстанови…. Как, кога и доколко няма как да се прецени, защото няма кака да се види на снимка…. Да кажем, че има ГОЛЯМ шанс! На рентгена след операцията ще видите траекторията на куршума, аз я нарисувах така, както ми я показа ортопедът, но ако се загледате се вижда като „млечен път“ как е минал и се е пръснал. Десетките дребни частиците са шрапнели от куршума….. Влязъл е през устата, потрошил е където каквото е успял и е излязъл през врата, където има изходна рана…..  

Долна лява челюст е с пластина и 5 болта. Раната там е в дълбочина и ще се лекува бавно във времето. Хубавото е, че вече не излиза гной, само кръв тече от време на време, миризмата на мърша и гной вече я няма, което е сигнал, че инфекцията е под контрол! Горната челюст е счупена, но не е раздробена….. Има цяло парче, което липсва…… както и избити зъби …до основата….

Този, който е стрелял по него, подлежи на наказание само заради факта, че е използвал такова оръжие в жилищна зона.

Действието срещу Чес е изключително жестоко, травмите са тежки, чака го дълго възстановяване, и никога няма да е цял отново…. Има хъс и желание за живот!!! Надяваме се всички, че ще свикне бързо с новата си уста и новият начин, който сам трябва да открие как да се храни и да пие вода…“

СМЕТКАТА Е: Одесос Вет ООД, основание: пациент 3202, коте Чес,

BG70RZBB91551013378570

1)PayPal: paypal.me/purrpawsburgas
2) Bank transfer / Банкова сметка: Purr Paws IBAN: BG77STSA93000026527234
3) офис на Еконт Бургас, ул. Фердинандова, за Пър Паус Бургас,0896181710
4) СПИДИ гр. Бургас, офис ул. Шейново, Лилия Стоянова 0896181710
6)Револют 0896181710
7) сметката на клиниката, Одесос Вет ООД пац.N 3202 коте Чес!!!! BG70RZBB91551013378570.

Автор: Таня Иванова

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина