КриминалеНовиниСъдТемида

Грабителите от Три водици остават в ареста

Задържаните за грабеж над 74-годишен пенсионер в село Три водици трима мъже остават в ареста, след като Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо тях.  Николай Михайлов, Митко Демирев и Данко Спасов са обвинени в това, че на 4 март в съучастие отнели чужди движими вещи от владението на 74-годишен мъж като използвали за това сила. Тримата нахлули в къщата на възрастния човек и го нападнали с колове и юмруци. Жертвата е получила множество наранявания по цялото тяло.

Двама от тримата са осъждани. Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Съдът прецени, че въпреки ранния етап на разследването, от събраните до момента доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина