ГрадътКриминалеНовини

Дрогиран младеж бе заловен да превозва мигранти

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа И.П., български гражданин, за подпомагане на чужденци – сирийски граждани, да преминават незаконно през страната.

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на И.П., на 20 г., български гражданин, за това, че на 13.07.2023 г., в землището на с. Труд, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал 7 чужденци – граждани на Сирия, да пребивават и да преминават през страната в нарушение на закона. Деянието е извършено, чрез използването на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Шкода“, и по отношение на лица, които не са били навършили 16-годишна възраст.

И.П. е обвинен и за това, че на 13.07.2023 г., в землището на с. Труд, обл. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Шкода“, след употреба на наркотични вещества – амфетамини, метаамфетамини.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че на същата дата и място противозаконно е пречил на органите на властта – полицейски служители, да изпълнят задължението си по служба – да извършат проверка за установяване на самоличността му и на управляваното от него моторно превозно средство, като не се е подчинил на подадени от служебен полицейски автомобил светлинни и звукови сигнали.

На 13 юли 2023 г., в района на автомагистрала „Тракия“, обл. Пловдив, полицейски служители подали сигнали за спиране на лек автомобил, марка „Пежо“, управляван от И.П. Той не се подчинил на разпорежданията им и отбил по разклона на с. Труд, обл. Пловдив. Близо до стопанска постройка автомобилът е бил спрян, като И.П. се опитал да избяга, Той е бил задържан от полицейските служители. Установено е, че в автомобила пътували 7 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже, сред които и две деца на 12 и 14 г. Извършен е бил тест с техническо средство, като уредът е отчел, че И.П. шофирал след употреба на наркотични вещества.

И.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина