КриминалеНовини

40 полицаи са помагали на Георги Семерджиев 

МВР е установило общо 40 служители на “Пътна полиция” и “Охранителна полиция”, които през последните няколко години са помагали на Георги Семерджиев да избегне санкции. Това каза главният секретар на министерството Петър Тодоров пред Нова телевизия с уточнението, че срещу тях ще започнат дисциплинарни проверки.

Държавата на БГ Жоровците – ВИДЕО

Семерджиев е обвиняем за причиняване на смъртта на две млади жени, след като катастрофира с джипа си на 5 юли в София. Според обвинението той е избягал от мястото на катастрофата и е управлявал колата без шофьорска книжка и след употреба на наркотици. В момента Семерджиев е в следствения арест.

В хода на разследването Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба на служители от МВР, за които има данни, че са покровителствали обвиняемия.

На 11 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше образувано дисциплинарно производство срещу полицайката от Първо районно управление Симона Радева, свързвана с обвиняемия. Служителката беше отстранена временно от длъжност.

Главният секретар на МВР съобщи в петък вечрта, че проверката срещу нея е пред финал и заключението е, че тя трябва да бъде уволнена дисциплинарно. По думите му установени са неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват с помощ спрямо Георги Семерджиев, включително и да се укрие, съобщи БТА.

Петър Тодоров добави, че има констатации за голяма група служители на МВР, за които с действия или бездействия са установени данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства и срещу тях.

Източник: Свободна Европа

Снимка на корицата: Георги Семерджиев в Софийския градски съд/ БТА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина