ГрадътИзбориНовини

ПП-ДБ: Ще предложим 1% от бюджета на Пловдив да бъде харчен след обществено допитване

“Всяка година, 1% от бюджета на Община Пловдив да бъдат изразходвани след допитване до пловдивчани. За бюджета за 2024 г. това ще са около 6 млн. лв.”, предлагат чрез Николай Гюров от коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България”. Гюров е местен лидер на една от партиите в коалицията – “Продължаваме Промяната” и кандидат за районен кмет на район Тракия.

“Подкрепете ни и с колегите ми от “Продължаваме промяната – Демократична България” ще го внесем като предложение на първата сесия на новия Общински съвет. Вместо да правим референдуми “за” и “против” изграждането на атомна електроцентрала е по-добре да гражданите на всяка община да решават къде да отиват парите от данъците им,” казва още Владимир Славенски, ръководител на изборния щаб на “Продължаваме промяната – Демократична България” и лидер на ДСБ Пловдив.

От “Продължаваме промяната – Демократична България” допълват, че едно от най-важните неща в представителните демокрации с развито местно самоуправление каквато е България, кметовете да разходват парите на данъкоплатците справедливо и съобразно волята и нуждите на гражданите.

“По този начин ще се повиши и удовлетвореността от платените данъци. Целта ни е след всеки платен лев данъци пловдивчани да виждат резултата от тях на тротоара пред входната си врата, в добре поддържаните междублокови пространства, паркове и в качествената инфраструктура.“

Актуални позиции на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична Бългрия” в Пловдив, можете да видите на интернет адрес https://plovdiv.ppdb.bg/.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина