ИзбориНовини

Манол Пейков: Битката за Панаира ще има успешен край, ако я водим до дупка

Издателят и активист Манол Пейков заяви, че макар засега Пловдивският панаир да е спасен, той е убеден, че Георги Гергов не е се е отказал от превземането му.

“Става въпрос за много сериозни пари – за милиарди левове. Крайната цел на превземането на Панаира е той да бъде изравнен със земята и там да бъде построено нещо друго. Не казвам, че ще го направи Гергов. Все пак той е казал в едно интервю: “Докато Гергов управлява панаира, той няма да бъде продаден”. Но какво се случва, когато той се освободи от него?”, риторично попита Пейков.

Кандидатът за депутат от коалиция “Продължаваме Промяна – Демократична България” Манол Пейков говори за подкаста на инициативата Правосъдие за всеки. Харизматичният пловдивчанин е кандидат в 16 МИР с преференция 107. 

“Битката ще стигне до успешен край, ако има кой да я води до дупка. Защото Гергов е силен в дългите планирания. Силен е в уличните битки. Жалко е, че преследва други цели, а не такива, които са в полза на обществото. И ги преследва неотклонно. А тази сделка е огромна. В нея са замесени поне двама пловдивски кмета, един варненски, двама премиери – Станишев и Борисов, много общински съветници. Битката е на много високо ниво. Да, сегашната битка ще я спечелим, Гергов ще се дръпне назад. И след година-две-три отново ще настъпи. Това е стилът му”, добави Пейков. 

Той обясни и как изборите на 2 април могат да го мотивират да продължи да води различни битки за Пловдив.

“Ако много мои съграждани ме подкрепят с преференция, това ще ми даде сила да се кандидатирам за местните избори. Местните избори са голямото разковниче към голямата победа. Не мога да кажа: “Ще се кандидатирам за кмет”, защото това означава да прескоча структурата. Първо е “Да България”, после “Демократична България”, после коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България”. В момента имам сили да работя за Пловдив. Преди 3-4 години не съм имал самочувствието, че имам сили, че имам визия. Сега знам какво мога и какво искам”, каза Пейков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Е, чак толкоз „Става въпрос за много сериозни пари – за милиарди левове. „… По-спокойно – в града , няма такива проекти! Но добре звучи!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина