В Столипитово: Рефе…, рефе… кво!

Градът

Махалата отсвири референдума, не е супер активна във вота

Празната урна за референдума и пълната с бюлетини за общински съветници и кметовеРефе…, рефе… кво! Така жителка на Столипиново отговори на въпрос на Под тепето дали е гласувала на референдума. Махалата отсвири националното допитване за електронното гласуване, съвсем очаквано. Тези, които  се включиха във вота в училище „Пенчо Славейков”, имаха други приоритети- да попълнят и пуснат трите бюлетини за местна власт. А урните за референдума останаха почти празни.

На този етап няма никакви данни за нередности в иначе горещата изборна точка във всеки вот. Жителите на най-големия ромски квартал не са супер активни пред избирателните секции днес. Те по традиция се засилват надвечер към тъмните стаички. Дали и днес ще е така- ще проверим по-късно. Въпреки това в някои от големите секции имаше около 30 процента активност.

Цифрите в една от най-активните секции в "Пенчо Славейков"Засега само една жена вдигна скандал и хвърли бюлетините си на земята, тъй като реши, че я обиждаме. Причината бе, че й обяснихме, че днес бюлетините се пускат в две урни- в едната са трите за местните избори, в другата е пликът за референдума. Тя обаче реши, че се шегуваме с нея и в първия момент имаше остра реакция. Но после вдигна бюлетините от земята и в крайна сметка гласува, обясниха членове на комисията в една от изборните секции.Така вървят изборите днес в махалата

Споделете ни във:

1 thought on “В Столипитово: Рефе…, рефе… кво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.