ГрадътНовини

Тотев: Пробивът не е правилно решение за града

„Дистанцираме се от някои конкретни решения на общината. Здравко Димитров е кмет на ГЕРБ, но голяма част от хората, които вземат управленски решения в община Пловдив нямат общо с ГЕРБ и това не е нова тема“, коментира пред Радио Пловдив Иван Тотев, бивш кмет на града и градски лидер на ГЕРБ.

„Когато дойдем на избори след една година ние спокойно ще кажем, че нашето мнение беше против това решение. То не е правилно за града“, каза Тотев по повод изграждането на пътния пробив до Водната палата. По думите му в организацията има последователна политика срещу този проект години назад.

„Пробивът не кореспондира с една голяма концепция, която ние опитвахме да налагаме през последните 10 години в Пловдив, че трафикът трябва да бъде изваден от центъра на града“, смята бившият кмет.

По думите му съоръжението ще направи невъзможно изграждането на планирания многоетажен паркинг в съседство.

Иван Тотев критикува и ремонта, който се прави на улица „Даме Груев“ в „Южен“.

„Винаги съм казвал, че „Кукуш“ е една много по-важна улица от „Даме Груев“, например. „За бул. „Стамболийски“, който предстаи да се затвори, нямаме никаква алтернатива. Години наред говорихме, че глухата жп линия отзад може да бъде някаква алтернатива“, добави той.

Иван Тотев обясни, че тук не критикува директно кмета Здравко Димитров.

„На Здравко Димитров не му е работа да влиза в детайли. Тук имаме заместник-кметове и други служители, които взема експертните решения“.

„Не трябва да бъдете учудени, ако Здравко Димитров е отново кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Но пък със сигурност мога да ви кажа, че ако е кандидат за кмет, то догодина няма да има такъв управленски екип, който пък да няма нищо общо с ГЕРБ, както е в момента“, коментира градският лидер на партията.

Чуййте цялото интервю ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина