ГрадътКриминалеНовиниПод ножаСъдТемида

Топ фалшификаторът Иван Богоев комуникирал чрез тайник в изоставена сграда

Топ фалшификаторът окончателно остава за постоянно в ареста. Днес Апелативен съд – Пловдив отхвърли жалбата му за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „парична гаранция“. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за изработване и разпространение на фалшиви документи.

След като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии прецениха, че доказателствата по делото обосновават предположение за съпричастността на Богоев към престъплението, в което е обвинен.

Посочиха, че уличаващите обяснения на другия обвиняем комуникират с показанията на полицейските служители, които са проследили размяната на книжа и документи между двамата в специално изграден тайник в изоставена пловдивска сграда, както и с протоколите за претърсване и изземване на вещи, които са относими към предмета на доказване.        

Апелативният съд прие също, че при определяне на по-лека мярка за неотклонение е налице опасност Иван Богоев да извърши престъпление и да се укрие, предвид повдигнатото обвинение и обремененото му съдебно минало, сочещо на своеобразната му специализация в извършване на престъпления, свързани с подправка на парични знаци и документи.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина