Тигри и архари бродят из местния парламент

Градът

Общински съветник от БСП: Черната котка пред общината да представим като пума в зоопарка

Гербер: Да не ти минава червена котка път

Ангел Иванов предложи черната котка пред общината да бъде представена като пума в бъдещия зоопарк Котета, тигри, леопарди и архари бродеха из местния парламент днес. Общинският съвет се превърна в своеобразен зоопарк, след като дебатът за това дали да има тигър в завършващата се в момента зоологическа градина, се пренесе в пленарната зала и разпали страстите в иначе скучната сесия. Светлата точка от дневния ред, както я определи председателят на ОбС Савина Петкова, за това дали да бъдат инвестирани 17 хиляди лева за изграждане на хабитат за тигър, дойде по предложение на Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив”. Именно формацията на Георги Титюков организира обществено обсъждане по така драматичната и важна за града тема- дали пловдивският зоопарк да подслони представител на едрите котки.  

Аз искам архар, тъй като единствените българи, виждали това животно, са политическите пътници, помечта на глас съветникът от ГЕРБ Веселин Маневски с директна препратка към историята на Георги Първанов и обстреляния в Узбекистан див планински овен. Думата взе вносителят на предложението Сарафян, който с нескрито вълнение описа детайлите от общественото обсъждане на фундаменталния казус „Лъв или тигър”. С емоция той разкри как хората дечица вдигали рисунки с тигри и лъвове, и как някои питали дали случайно не може и леопард да бъде подслонен в градината под тепетата. Но с нотка на съжаление отбеляза, че в парка ще има място само за един представител на едрите котки.

Забавна ми е тази точка от дневния ред, включи се патриотът Слави Георгиев и критикува начинът, по който е написано предложението, като го характеризира като несъстоятелно. Говорите не за обществено обсъждане, а за тясно партийно събрание, което сте организирали, от което дори няма протокол. Смятам, че решението дали да има тигър в зоопарка, го взима директорът му. Очаквате от общинския съвет да се занимава на сесия с всяко животно там ли? Другият път и за опосуми може да гласуваме, каза Георгиев. И вметна, че за да бъде коректно решението на съветниците, трябва да се знае за какъв точно тигър става въпрос- сибирски, бенгалски или индокитайски например.

Покрай кметството има няколко семейства котки, които в последно време не виждам. Сигурно са привлечени за нуждите на зоологическата градина. Има конкретно една черна котка, която можем да представим като пума в бъдещия зоопарк, предложи напълно сериозно съветникът от БСП Ангел Иванов. Да не ти минава червена котка път, контрира също толкова сериозно колегата му от ГЕРБ Веселин Маневски.

Много ми е приятно да си говорим за котета и големи котки, но може ли по-сериозно, тъй като много и важна работа ни чака, съсече фриволната дискусия в залата съветникът Ангел Ангелов. В крайна сметка, местния парламент гласува 17 хиляди лева да бъдат инвестирани в изграждането на хабитат за тигър в зоологическата градина с 35 гласа „За”. Хищникът ще се търси без пари, от дарител.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.