ГрадътКултураНовини

Танцова формация „Петлите“ гостува в пловдивската зала „Сила“

Специален гост в Пловдив ще бъде обичаната актриса Силвия Петкова

Община Пловдив и Сдружение „Петлите“ канят пловдивчани на един много емоционален, зареждащ и атрактивен спектакъл, който носи заглавието „Да докоснеш мечтата“ с участието на Танцова формация „Петлите“.

Специален гост в Пловдив ще актрисата Силвия Петкова.

Ще участва и Георги Димитров – създателят на уникалната за България танцова формация от деца от домовете и децата от семейства – „Петлите“, по чиято автобиографична книга е направен спектакъла „ Да докоснеш мечтата“. Премиерата бе през лятото на 2019г. в Летния театър на Бургас, където публиката плака и се радва на истинските истории, претворени в танцово шоу.

Георги Димитров ще представи в Пловдив своя личен разказ. Да дръзнеш да бъдеш щастлив! Това е спектакъл, разказващ какво е да бъдеш погален, да се почувстваш обичан, на някого да му пука за теб. В проекта са вплетени историите на Георги Димитров, израснал в дом „Коджакафалията“ град Бургас разказващи, че е важно човек да изживее собствения си живот така, че да има какво да разказва и да не се срамува от разказаното. За онази любов, която ти дава зелена светлина да бъдеш това, което искаш да бъдеш.

Сдружение „Петлите“ е дългогодишен партньор в редица инициативи, свързани с подкрепа за децата, израснали в социални институции. В спектакъла участват възпитаници на институциите, които са били част от танцовата формация от основаването ѝ до момента. От създаването до момента формацията е изнесла над 300 самостоятелни концерта в България и чужбина и е носител на многобройни национални и международни награди.

„Да докоснеш мечтата“ ще видим в Пловдив на 16 ноември от 19.00 часа в зала „Сила“. Билети в мрежата на Грабо, Ивентим и на касата на залата. Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

Спектаклите ще се представят на 15.11 в град София в зала Сити Марк Арт Център, на 18.11 в град Поморие в НЧ „Просвета 1888“ и на 21.11 в НХК град Бургас. Във всеки град ще има специален гост.
Проектът е осъществен с подкрепата на Министерство на културата, на Община Пловдив, община Бургас и община София, както и на всички спонсори и партньори, които в годините са повярвали в таланта на „Петлите“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина