Ст. комисар Йордан Рогачев: Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА

Градът Криминале Новини

Директорът на пловдивската полиция обяви кампания „Избери живота!“, насочена към ученици и тийнейджъри

Снимка с надпис: „Не убива последната доза. Убива ПЪРВАТА“, намира място на билбордове и LED екрани на възлови кръстовища и пътни артерии в града. Кампанията с различна гледна точка и почерк цели да накара младите хора да се замислят за последствията и на време да направят своя категоричен избор – живот без дрога, за да не паднат в пропастта на зависимостите.

Въпреки, че пандемията и дистанционното обучение оставиха учениците през по голяма част от времето у дома, употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми сред тийнейджърите, съобщават от Пловдивската полиция.

Видео презентации в часовете на класа, беседа с инспектори детска педагогическа стая и личен разговор с разследващи, които могат да отговорят и на най-смелите въпроси по темата, са само част от стъпките, с които полицията в областния град ще се опита да достигне до подрастващите, за да са наясно с фаталните последствия от подобен избор. От полицията призовават и родителите към по- активна социална ангажираност, както и със запълването на свободното време на децата с различни извънкласни активности.

По статистически данни на ОД на МВР-Пловдив само през първите три месеца на годината за престъпления, свързани с наркотични вещества, са образувани 242 заявителски материала, а задържаните за производство и разпространение са 171, като 9 от тях са жени. Четирима от извършителите на разкрити престъпления от този род са непълнолетни на възраст между 14 и 17 години.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.