Извънредната обстановка ще бъде удължена до края на май

Актуално Власт Новини ПУЛС
ваксина срещу COVID-19
Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена с един месец, като това ще стане на следващото заседание на Министерския съвет. Новината съобщи здравният министър Костадин Ангелов пред БНТ, с което потвърди думите на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, който тази сутрин заяви, че е нужно удължаването на извънредната обстановка.
Минстър Ангелов уточни, че в следващите дни гл. инсп. Кунчев трябва да направи предложението, за да може на следващото заседание на Министерския съвет да бъде гласувано.
Той добави, че мерките в страната се разхлабват, защото има тенденция за подобряване на обстановката. Смъртността вече намалява и е важното, че „вече водим с едни гърди на коронавируса и сме от побеждаващата страна“.
Споделете ни във:

2 thoughts on “Извънредната обстановка ще бъде удължена до края на май

  1. Пълен провал на вксинациите! Къде са милионите РНК-ваксини, г-н министър? Защо експертите ви не се ваксинираха с Астра Зенека, след като препоръчаха да купите близо 5 милиона дози от нея? Защо Вие не се ваксинирахте с нея, като постоянно твърдите, че няма никакви проблеми?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.