Шестима в ареста заради наркотици

Градът Криминале Новини

Шестима са в ареста след специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. В хода на акцията, проведена от служители на Трето РУ са задържани наркодилър, двама мъже- в момент на притежание на различни видове и количества наркотик и двама дрогирани водачи. Под надзора на компетентната прокуратура са образувани четири бързи и едно досъдебно производство.

Мъжете задържани за престъпления по пътищата са на възраст 26 и 30 години и са извършили криминалните деяния на територията на областния град. Униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 26- годишен мъж от Сопот и в хода на работа установили по надлежния ред, че мъжът шофира под въздействие на коктейл от амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск от лицето и превозното средство били иззети повече от 4 гр. марихуана и амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания.

Бонзай е иззет от друг 30- годишен пловдивчанин, който също управлявал автомобила си дрогиран. Автопатрул спрял водач на МПС за проверка, а полевият му тест реагирал положително на употребата на амфетамин и канабис.

За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20- годишен младеж от пловдивското село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна. Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит старателно в опаковка от ядки.

За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38 годишен пловдивчанин. От лицето са иззети 30 гр марихуана и около 4 гр амфетамин.

Работата по документиране на случаите продължава.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.