„И за радост – навсякъде има ръст на раждаемостта“

Актуално Гласове Живот Избори 2021 Новини

„Това е другото богатство, което успяхме да постигнем – колкото може повече хора да остават в по-малките населени места. А те като имат чист въздух, природа, красота, училища, детски градини, ясли, индустриални зони, като имат поминък, защо да отиват в големия град“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Раковски, където разгледа изградения спортен комплекс.

 „И за радост – навсякъде има ръст на раждаемостта“, изтъкна министър-председателят Борисов. Само преди дни обаче излезе статистика, че не просто няма ръст на раждаемостта, а данните са изключително притеснителни- спадът на новородените в страната е над 10 процента.

Министър-председателят Борисов припомни, че само за София м. г. правителството осигури допълнителни 65 милиона лева за 23 детски градини, а отделно се отпускат още много средства и за детските градини в малките населени места. „А за децата на докторите и сестрите осигурихте 3,5 милиона лева за детска градина в двора на Александровска болница“, посочи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който бе заедно с премиера в Раковски. „Това са все пари на данъкоплатците, но обслужват доктори, учители и всички семейства – затова са насочени на правилното място“, категоричен бе министър-председателят Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Интересното е, че визитата му в Раковски съвпада с политическия вой, който кмета на града наддаде по повод насрочените от президента Румен Радев избори на 4 април, когато е католическият Великден.

Премиерът разгледа изградения спортен комплекс в Раковски, който разполага с два тенис корта, игрища за баскетбол, стрийтбол, футбол, волейбол. Амбицията на местната власт е да построи и голяма многофункционална спортна зала.

„Вие ни отличихте на картата, преди това ни нямаше никъде – от 2009 г. досега се развиваме активно“, каза кметът Гуджеров на премиера Борисов.  Кметът постави акцент и върху осигуреното от правителството финансиране за подмяна на водопроводи за няколко населени места в района.

Споделете ни във:

1 коментар за “„И за радост – навсякъде има ръст на раждаемостта“

  1. Патологичен лъжец! От 1 година го е страх да се появи някъде, където няма да може само да ръси лъжи, а ще трябва и да отговаря на въпроси!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.