ГрадътЗабравеният градЗелен градНовиниПод небето

Съботник за почистване около Марица

Сдружение BG Бъди активен приканва жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат по поречието на река Марица, да се включат  организирано от тях почистване на единадесет километров участък от брега.  Доброволци, граждани, НПО организации и местни административни структури ще се обединят, за да направят бреговете на реката по-приятно и по-чисто място. Акцията, наречена „Зелена Миля“ е планирана за 22-ри септември (събота) и ще обходи протежението на реката от Околовръстното шосе, посока Пазарджик (6-ти километър),  до остров Адата. Началният час на почистването е 14.00 часа, а сборен пункт за всички желаещи да се включат е  локацията срещу паркинга на магазин Билла, преди моста на Напредък.  Инициативата се осъществява в партньорство със Спортен клуб по туризъм, Воден клуб Пловдив, РИОСВ – Пловдив и КМД Пловдив и е част от дейностите на програмата _Място България.

Всички доброволци е добре да бъдат добре облечени, с непромокаеми  дрехи доколкото им е възможно, дълги панталони и обувки, както и да имат резервен чифт дрехи, съветват организаторите. След инструктажа част от тях ще бъдат качени по лодките и извозени до острова на Адата, който ще почистят по крайбрежието му. Останалата част (по-опитните доброволци) ще почистят съответно северния и южния бряг на река Марица до самия Бараж, приблизително 2 км или 1 миля и половина.

 “Зелена миля” e нова кампания на сдружението, която цели да ангажира доброволчески екипи със  серия от инициативи за почистване на крайбрежни и водни зони. Едновременно с това се провежда и застъпническа кампания, насочена към предотвратяването на образуването на нови незаконни сметища, напомнят от сдружението.

Осигурени са уреди и прибори за почистване, както и два големи контейнера за отпадъци. В края на деня отпадъци ще бъдат извозени към съответното депо.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина