ГрадътИзпод тепетоКварталиНовини

Разчистват срутената от вятъра изолация на бл. 11 в „Тракия“

Започна разчистването на падналата изолация на жилищен блок 11 върху площадка за игра на детска градина Кремена“ в район „Тракия“. Инцидентът стана вчера, а по чудо няма пострадали деца, пише БНР.

„Не видях, когато пада изолацията, но чух силен гръм. Съседът дойде и каза, че изолацията е паднала“, обясни Тодор Памуклийски, който живее в блок 11.

Изолацията е поставена от частно лице миналата година. Тя е покривала външната стена на блока от трети до осми етаж. Днес представител на изпълнителя, който разчистваше съборените строителни материали от детската площадка, заяви че причината за инцидента е силният вятър.

„Вятърът е причината. Проблемът не е в некачествената изолация, защо отпред не е паднало, защо хвърчат покриви на къщи? Проблемът е във вятъра, ние не я работим от вчера тази работа“, коментира той.

Изолацията не е добре закрепена и това е причината за инцидента, твърдят от районното кмество

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров днес инспектира разчистването на падналата снощи изолация. Той обясни, че причина за инцидента е недобре закрепена изолация.

„Изолацията не е добре закрепена. Констатация затова ще направи районната администрация. Тя не е добре укрепена, дюбелирането не е по регламент, въпреки твърдението на изпълнителите, които са на терен и разчистват. Това по някакъв начин ще бъде санкционирано, защото изолационният материал е паднал върху детска площадка, за радост е нямало деца, които да играят на съоръженията. Етажната собственост трябва да знае, че такъв род изпълнения трябва да са уредени чрез точни документални взаимоотношения, тоест тя трябва да да има договр с изпълнителя за качество и начин на изпълнение, защото в случая има щета на общинска собственост. Ние трябва да си търсим правата“, коментира още Костадин Димитров.

44 са пострадалите коли от паднали дървета от вчера до този момент

Много са пострадалите коли, в следствие на ураганният вятър в Пловдив. Пожарникари коментираха, че тази сутрин не са спрели да посещават адреси, за които има сигнали за паднали дървета. Още вчера на улица „Георги Кирков“ в квартал Кичук Париж дървета смазаха няколко автомобила, а днес те бяха изтеглени с платформа. В жилищен район „Тракия“ пред блок 29 днес пострадаха четири коли, от паднало масивно дърво. Два часа преди това е паднал клон, разказа очевидец.

„Паднал е клон върху колата ми и е изкривил покрива, счупил е на практика багажника. Ще си търся правата, питам сега, защото не съм много сигурен какво трябва да направя в такава ситуация“, обясни Ивайло Динев, собственик на един от пострадалите автомобили пред блок 29 .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина