ГрадътИзпод тепетоНовини

Районният прокурор награди пловдивски директори

Районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев връчи благодарствени грамоти на Емил Начев, директор на Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и Иванка Василева, директор на ОУ „Княз Александър I“, за проведените през 2022 г. съвместни инициативи. Това стана по време на Коледния празник на учениците, който се проведе в тържествената зала на двете училища. На връчването на грамотите присъстваха Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, учители и ученици.

През годината прокурори от Районна прокуратура–Пловдив проведоха открити уроци пред гимназисти за професията на магистрата, правата и задълженията на гражданите, опасностите в интернет и употребата на наркотични вещества и др.

Последната проява беше преди няколко дни, когато Чавдар Грошев и Атанас Илиев заедно с психолога Невена Божилова, президент на Зонта клуб – Пловдив, изнесоха лекция пред ученици от 7 и 11 клас за домашното насилие, хулиганството и недопустимите прояви на агресия в училище. Посещението бе част от програмата на новосъздадения Постоянен съвет за превенция на домашното насилие, в който участват магистрати, полицаи, представители на местната власт, неправителствени организации и общественици.

Другата съвместна проява бе проведения преди дни Коледен благотворителен базар в Районна прокуратура–Пловдив, на който деца от двете училища донесоха ръчно изработени от тях коледни картички, играчки, украшения, сурвачки и сувенири. Събраните средства ще бъдат предоставени на ученици в неравностойно положение, за деца на учители, лекари и полицаи, изгубили живота си в първата вълна на ковид пандемията и на Комплекс за социални услуги за деца и семейства.

И през следващата година прокурори ще продължат да изнасят открити уроци пред ученици от двете училища.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина