Пътуваща фотоизложба „Палестина – Светата Земя“ представя културно-историческото наследство и традиции от библейските земи

Градът Култура Новини

Откриването на изложбата е тази вечер от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“ 

Заместник-кметът по култура Пламен Панов се срещна с посланика на Палестина

Извънредният и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България и доайен на Дипломатическия корпус у нас – Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух е на официално посещение днес в Пловдив. Визитата е по повод откриването на пътуващата фотоизложба „Палестина – Светата Земя“, която представя културно-историческото наследство и традиции от библейските земи.

Фотоекспозицията представя древните градове и духовни светилища на Палестина, културно-историческото наследство и традиции, съхранили до днес красотата и мистиката, вписани във вековните легенди за библейските земи.

Скални манастири, римски форуми, религиозни светини и природни феномени ще привлекат вниманието на посетителите с невероятната си история, цветове и форми. Представянето на изложбата в Пловдив се организира от Посолството на Държавата Палестина в Република България и се осъществява с любезното домакинство на община Пловдив.

Официалното откриване и днес в 18 часа в Дом на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив, фоайе ет.2.

Първата среща на Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух бе със заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов и в Дома на културата, където е експонирана изложбата.

Подробности четете в Капана.

Експозицията тази вечер ще бъде открита лично от посланика и може да бъде разгледана до 9 май, понеделник.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.