Превърнаха новата 3D пешеходна пътека в паркинг

Градът

Изрисуваната с толкова много ентусиазъм от 14 млади художници първа в града 3D пешеходна пътека бе превърната в паркинг. Нагъл шофьор спря автомобила си върху зебрата на уличното платно пред ОУ „Д-р Петър Берон“ на ул. „Генерал Данаил Николаев“, като с нарушението си създаде предпоставки за инцидент, но и се изгаври с труда на децата, изработили цветната  маркировка.

Припомняме, че атрактивната пешеходна пътека е първата в кампанията „Убий скоростта, спаси дете“. Основоположник на кампанията, която за първи път се провежда през далечната 2004 г., е Радио FM+. Тази година за първи път тя намира партньор в Пловдив в лицето на Георги Стаменов, кмет на район „Централен“, екипът на Под тепето, в партньорство с „Оргахим“ и школа по рисуване към „ОДЦ – Община Пловдив“.

„Нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете“ е мотото на кампанията, която насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

Споделете ни във:

4 коментара за “Превърнаха новата 3D пешеходна пътека в паркинг

  1. Свръх полезната и преработваща се пловдивска полиция къде е ? Сигурно отмаря заслужено в близкото кафене, обсъждайки колко още пари да иска…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.