Правителството отпусна 1 млн. лв. за изграждане на две нови улици в Пловдив

Градът Новини

Министерски съвет отпусна днес 1,027 млн. лв. на Община Пловдив за изграждането на две нови улици в Индустриална зона „Изток“ във връзка със сетифицирането на BTL Industries Bulgaria (BTL) за клас А инвеститор точно преди година. Международната компания, със седалище в Чехия, е сред водещите производители на медицинско оборудване и повече от десетилетие изработва основна част от продукцията си в Пловдив. Паралелно с производството на медицинска техника, компанията развива R&D (проучвания и разработки) на електронна медицинска апаратура в три направления: физиотерапия, кардиология и естетична медицина. През 2019 г. компанията закупи сградите на бившата фабрика „Пулпудева“ и започна процедура по сертифицириане и проектиане на нов високотехнологичен завод, в чието изграждане ще бъдат инвестирани 120 млн. лв. и ще бъдат открити 200 работни места.

Правителството одобри днес финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката ще бъдат предоставени средства на Община Пловдив за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура –  ул. „Владая” и нова улица, която ще бъде връзка с бул. „Марица”. Пътят стига до границите на имота, в който ще се изгради новата фабрика за производство на електронна медицинска апаратура. Новата инфраструктура ще е в зоната и ще създаде условия за привличането на нови потенциални инвеститори.

Екипът нa зам.-кмета с ресор бизнес развитие, Стефан Стоянов, вече няколко години работи в тясно сътрудничество с Министерството на икономиката и BTL, за реализирането на проекта и сертифицирането на компанията.

„Това е важна подкрепа за Общината и ясен знак към инвеститорите, че Пловдив ще продължи да се развива както център на най-голямата икономическа зона в България и ще подкрепя компаниите, които инвестират във високотехнологични производства и създават условия за добре платена работа“, коментира кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че екипът на общината е положил много усилия, за да се случи този проект и благодари на министъра на икономиката и на цялото правителство за бързата реакция и подкрепа в тази трудна година.

Споделете ни във:

4 коментара за “Правителството отпусна 1 млн. лв. за изграждане на две нови улици в Пловдив

 1. грамотните журналя умеят да различават ЗАПЕТАЯ (след Хилядарките!) от ДЕСЕТИЧНА точка (след Единици!), а не:
  “…отпусна днес 1,027 млн. лв. на…” на СелСъвета дето бил хем ДРЕВЕН, пък ВЕЧЕН и той като РИМ, ВЕЧНИЯТ ГРАД.

 2. ЧЕТЕМ, ЧЕ СЕЛСЪВЕТЪТ ВСЕ ОЩЕ ПАЛЩА ТЛЪСТА ЗАПЛАТА НА “…Екипът нa зам.-кмета с ресор бизнес развитие, Стефан Стоянов, вече няколко години работи в тясно сътрудничество…”
  ЕТО ОТКЪДЕ ТРЯБВА ДА ПОЧНАТ УВОЛНЕНИЯТА ЗА ИКОНОМИЯ ОТ СИНЕКУРИ.
  ЧИЧОВОТО ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ КОМАНДВАШЕ ПЛОВДИВСКАТА “КУЛТУРА” ДОКАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ДАЖЕ ПРАЗНОТО ПЛЯМПАЛО ПАНЕВ ГО ПРЕВЪЗХОЖДА.
  ЧИЧОВОТО ЗА ЧЕП НЕ СТАВА!
  МУТРАТА – В.!

 3. Докато сме все още на власт (преди да дойдат Нашите, де!) нека довършм и закръглим успехите на маминия инДжинеринг ИМПЕРИАЛиста ИВАН ТОТЕВ, виден пловдивски КлЕТ.
  Другата улица ша наименуваме било на МАМКА му, било на МАНДА милата.
  МУТРИТЕ – ВЪ***!

 4. А Кукленско шосе кога? Айляка все чака на Бойко, ама баткото е на финала, после кво праим? Една година мина със ЩЕ, бас ловя, че до края ще така…Ебати късмета, майна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.