Пожарната се мести

Градът


Проблемът с досегашния имот е, че е под наем, което не позволява изграждането на обучителен център

Пловдивската пожарна търси нова сграда, в която да се помещава. Работата по издирването на подходяща сграда и последващото преместване се извършва съвместно с ръководството на пожарната и Министерство на отбраната. Имотът, в който се помещава досегашния екип за безопасност е под наем и това не позволява изграждането на обучителен център за бъдещи кадри, съобщи директорът Николай Николов.

Не е ясно кога ще се случи преместването, но идната година ще бъде решаваща за целия екип, който работи по проекта. 
Очаква се в цялата страна да бъдат създадени общо 6 обучителни центъра, които ще послужат не само на служителите, но и на цялото население. Идеята е хората да бъдат подготвени в ситуации на бедствия. В 86 града в цялата страна старата техника вече е подновена с нова, което намалява разходите за гориво.

Демонстрации на новата техника бяха извършени и в града под тепетата. Вчера на площад Централен 4 нови пожарни автомобила показа на граждани как действат при спешни ситуации и как пловдивчани да реагират в подобни ситуации. Хората, присъстващи на демонстрацията, бяха не само впечатлени, но и подкрепят обновяването на старата техника.

Общата сума за подмяна на 90 % от противопожарната техника у нас възлиза на 51 мл. евро.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Пожарната се мести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.