По-големи тротоари и нов паваж на улица „Йосиф Шнитер“

Градът

8 нови дървета са засадени там

Автентичният вид на улица "Йосиф Шнитер" вече е възстановен, след ремонт, полагане на паважна настилка, подмяна на старите тротоарни плочки. Габаритът на тротоара е увеличен за удобство на пешеходците, поставени са нови електрически стълбове, изграден е топлопровод от EVN.

Ремонтираната отсечка в участъка от ул.Преслав до бензиностанцията е с възстановена настилка от топлопреносното дружество, всичко останало е направено със средства на общината в размер на 50 000 лева. Днес кметовете на Пловдив,  районите Централен и Източен – Иван Тотев, Георги Стаменов и Николай Чунчуков официално откриха пътния участък, като лиснаха менче с вода на широкия тротоар.  

На мястото на старите и изгнили дървета, чиито корени пречеха на безпрепятственото преминаване са засадени нови. Подмяната на дърветата е необходима, тъй като те също имат определен живот. След като минат 60 – 80 години някои видове са в края на своя жизнен цикъл, ето защо всяко едно от старите дървета се обследва и се преценява дали е опасно, коментира градоначалникът.

Улицата е еднопосочна и попада и в обхвата на „Синя зона“ и има възможност шофьорите да паркират успоредно от едната ѝ страна.

„Идеята ни е да свържем кино „Космос“, чието конструктивно обследване ще приключи в близките дни, с централна пешеходна зона и където е възможно да направим широки тротоари по подобие на улица „Йосиф Шнитер“, разказа Тотев. Предстои и ремонт на пътя в участъка от „Преслав“ до „Виктор Юго“, тъй като там също ще бъде положена топлофикация, която да бъде свързана с кино „Космос“. Сухите и компрометирани дървета ще бъдат премахнати и подменени с нови.

По думите на райкмета Стаменов са изпратени предписания за предприемане на мерки от страна на собствениците на стари къщи, намиращи се на улицата „Йосиф Шнитер“, да ги ремонтират и да възстановят техните красиви фасади.

Споделете ни във:

3 thoughts on “По-големи тротоари и нов паваж на улица „Йосиф Шнитер“

  1. А по улица „Генерал Данил Николаев“ кога ще подмените дърветата? Повечето са с големи хралупи в следствие на немарлива поддръжка през годините и са опасни за живота и здравето на хората! Или трябва да пострада някой, че да се трогнете? /както стана като в Бургас или Нова Загора/

  2. При предишния ремонт на Йосиф Шнитер се осигури паркиране от двете страни. Сега целта е да се спира само едностранно. Философията на Тотев е, да се затрудни максимално живота на шофьорите. Това е стар квартал и повечето къщи нямат, а и не могат да имат гаражи. Ще дойде ден само онези с пропуски от общината да могат да си карат колите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.