ГрадътЕвалаЗабавлениеКултураНовини

Пловдивските „Бамбини“ се завърнаха от конкурс в САЩ с 3 награди

Децата от Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – Пловдив с ръководители Снежана и Димитър Доневи, се завърнаха от участие в „Международен конкурс за български авторски детски/юношески произведения“, който се проведе на 20 ноември 2022 г. в гр. Вашингтон, САЩ.

„Удовлетворени и наситени с много приятни емоции и преживявания!“ – така бамбините и техните ръководители оценяват своето пътуване и представяне в конкурса, организиран от „Академия Христо Ботев“, в лицето на Бойко Антонов, който е и административен директор на българското училище.

След успешна номинация в първия етап на конкурса, вокалната формация бе официално поканена да представи своите авторски произведения на място в гр. Вашингтон. Изцяло българско жури оценяваше конкурсните произведения, а лично председателят на журито Добрин Векилов – Дони – български певец , музикант, композитор и артист връчи наградите на победителите.

В категория „Песен“ от общо 4 статуетки, 3 бяха присъдени на ВГ „Бамбини“ и техните ръководители:

  • Грамота и статуетка за авторска музика за Снежана Донева – ръководител на ВГ „Бамбини“ ;
  • Грамота и статуетка за най – добър аранжимент за Димитър Донев – корепетитор и аранжор на вокалната формация;
  • Грамота и статуетка за Зоя Павкова – за най – добро вокално изпълнение.

По време на престоя си вокалната формация получи официална покана от Посланика Н.Пр. г-н Георги Панайотов за посещение в Посолството на Република България. Той ги посрещна лично в приемния салон на българската мисия. Там „Бамбини“ изпълниха свои авторски песни, а емблематичната „Хубава си моя горо“ се запя от всички присъстващи гости.

Изключително вълнуващо и престижно бе представянето на Пловдивската формация и в Генералното консулство на Република България в Ню Йорк. Събитието бе организирано от Генералното Консулство на Р. България, Ню Йорк, българското училище „Христо Ботев“ Вашингтон и българското училище „Гергана“, Ню Йорк. Пред публиката формацията изпълни песни от авторския си традиционен репертоар, както и такива на фолклорна основа, под съпровод и акомпанимент на Димитър Донев.

След концерта в Генералното Консулство, талантливите деца посетиха множество забележителности във Вашингтон и Ню Йорк.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина