ГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоМненияНовини

Пловдивчани: Нужна е промяна в „Социални грижи“

Читател на Под тепето сигнализира, че граждани и работещи са поставени в ужасни условия в сградата на Областна дирекция „Социално подпомагане“ на бул. „Руски“.

„Чистотата и хигиената е под всякакво ниво. Явно в самата сграда първият етаж не е предназначен да изпълнява такива функции“, категоричен е пловдивчанин, който се е убедил от първо лице в „привлекателността“ на мястото.

Той посочва като проблем на институцията и тромавостта ѝ:

„Липсва всякакво съдействие относно реда за работа с едни елементарни бланки, които трябва да бъдат попълнени. Веднъж се чака да се вземат от служителките, след което се попълват и после пак се чака да влезеш вътре. Хората чакат и трети път ако, не дай си Боже, са объркали нещо при попълването и трябва да поправят.“

„Не може всеки нуждаещ се в цял Пловдив да чака на едно място, за да попълва документи. Разбирам и самите служители са поставени в ужасни условия на работа“, споделя мъжът, отбелязвайки разочарованието си от лошото отношение на работещите там.

„Условията в чакалнята – тоест коридора, не отговарят на такова социално предприятие което обслужва най-вече инвалиди. Нужно е цялостно преосмислени и промяна на мястото, начина и подхода на работа“, се заключва в сигнала.

Подобни коментари намираме и в ревютата на институцията:

„Амортизирани и овехтели помещения посрещат гражданите, имащи нужда от услугите на дирекцията. Служителите се стараят в обслужването, всеки според настроението си“.

„Как може инвалидите от цял Пловдив да се разкарват до бул. „Руски“, при положение, че всеки район има клонове, които не са толкова натоварени??!!!“

„Няма създадена организация за ред, а тук идват хора с увреждания. Бюрократщината е голяма. Има наслагани по стените примерно попълнени формуляри, но е трудно да се видят и разберат. Все пак служителите са учтиви и внимателни, въпреки претовареността. Много от услугите би трябвало да са онлайн.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина