Пловдив е готов за зимния сезон

Градът

Общо 55 снегорина, 26 разпръсквача и 8 товарача ще се грижат за града под тепетата през зимния сезон

Макар и есента да се задържа по-дълго от очакваното и все още да е възможно да се разхождаме леко облечени навън, Пловдив се подготвя за зимния сезон. Заместник-кметът на общината – инж. Александър Държиков съобщи, че всички 89 машини, които са предназначени за нормалното придвижване и почиствана на града през зимния сезон, са в изрядно състояние. Това бе констатирано след извършен технически преглед на техниката.

За града под тепетата ще се грижат висококачествени машини, отговарящи на европейските стандарти, от който 40 са снегорини, 20 разпръсквача на сол и 5 челни товарача. Държиков каза още, че освен техниката, са осигурени и всички материали, които да гарантират безпрепятственото придвижване на пловдивчани през зимните месеци.

От ОП „Чистота“ също ще съдействат за поддържането на града. Те се включват със собствена техника, която наброява 15 снегорина, 6 разпръсквача и 3 товарача. Подготвени са и за обилни снеговалежи. При подобни непроходими ситуации, на разположение ще бъдат и 7 роторни снегорина и 8 мултифункционални машини, които ще се грижат за поддържане на пешеходните зони.

Разполагаме и с 2200 т пясък, които заварихме от мандата на Славчо Атанасов. През последните три години не сме хвърляли пясък по улиците,   а използваме сол и това се отразява върху показателите на въздуха в Пловдив. Химическите препарати, които разпръскваме с новозакупената през последните четири години мултифункционална техника, ще използваме за пешеходните зони, тротоарите и велоалеите, тъй като те не са агресивни към пътната настилка. За доброто състояние на Пловдив в зимни условия разчитаме и на 440-те служителки ръчен труд, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.