ГрадътИзпод тепетоНовини

Първата платформа за спасяване на храна вече и в Пловдив

Фуди откривателите в града под тепетата могат да се хранят с кауза

Първата платформа за спасяване на храна в България Foody.to вече е и в Пловдив. Чрез нея заведенията и магазините имат възможност да реализират продукцията си преди да се наложи да се изхвърли или бракува, а крайните клиенти получават отстъпки до 40%, докато спасяват приготвени ястия или хранителни продукти със скоро изтичащ срок на годност. Така освен в столицата и във Варна, пловдивчани могат да се хранят по-устойчиво и изгодно в собствения си град.

Целта на иновативната платформа е да се бори с проблема с разхищението на храна. На сайта се предлагат годни и вкусни храни на намалена цена от пекарни, ресторанти и магазини в ненатоварените часове за обектите.

Освен да се борят с глобален социален и екологичен проблем, целта на основателите е да създават полезни навици у хората, с които да направят живота им по-устойчив. Не на последно място платформата е и обединител на ценителите на добрата храна, както и всички фудита – ценителите на добрия вкус. Сега те имат още една възможност в Пловдив да разнообразят менюто си като откриват на картатата на града интересни обекти, продукти и ястия, които не са опитвали преди.

Сред първите обекти в Пловдив, които се включват в каузата за намаляване на разхищението на храната са “Мекица и кафе”, сладкарница “Молле”, хлебопекарна “Хляб с квас” и “Хляб и Баница Шевица”. В следващите няколко седмици на гастрономическата карта на Пловдив ще се включат още любими, но и нови за града магазини и заведения. Основният критерий за подбор на обекти е да предлагат храна с високо качество, гарантират от Foody.to

Амбициите на компанията,носител на Европейска награда за социални иновации,са да мотивира пловдивчани да се хранят устойчиво и да направи всяко хранене истинско вкусно приключение, на по-изгодна цена.

Foody.to започва историята си като Instagram блог за гастрономи в София под името Sofia2Go през 2016 г. Любовта към вкусното хапване и приключенията вдъхновява основателите да развият проекта като движение, обърнато към всички с отношение към храната и устойчивия живот.

Така през април 2021 г. се появява и онлайн платформата за спасяване на храна, през която към момента са спасени над 600 кг храна, което се равнява на 1500 вредни въглеродни емисии (използвайки Foody.to клиентите помагат за опазването на околната среда, защото 1 кг изхвърлена храна = 2.5 kg въглеродни емисии).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина