ГрадътНовини

Откриват нова зала „Микросвят“ в Природонаучния музей

Новата зала „Микросвят“ ще бъде открита в Природонаучния музей на 12 октомври. В залата са изложени тактилни модели на едноклетъчни организми от микросвета – 3D модел на животинска клетка заедно с клетъчните органели, които тя съдържа, модели на вируси и бактерии. Там се намира и микроскоп, с помощта на който посетителите на музея ще могат да наблюдават различни видове микроорганизми, както и микролаборатория , изработена от Снежана Русинова – Видева  главен асистент към Биологически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Пловдив.

Специални гости на откриването ще бъдат заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм“ – Пламен Панов, кметът на район „Централен“ – Георги Стаменов, директорът на Регионален исторически музей – Пловдив – Стоян Иванов и професорът по биохимия –  проф. д-р Илия Илиев.

Четвърта група от ДГ „Валентина“ с ръководител Мария Христова са подготвили „Танц на микробите“ и две стихотворения – едното от тях е измислено от децата специално за музея. Изпълнението можете да видите във фоайето на РПНМ – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина