ГрадътЗабравеният градКултураНовини

Откриват Форум Север утре

Проектът за социализация на Форум Север е напълно завършен и утре обектът ще бъде открит. От общината анонсираха, че лентата ще прережат кметът Здравко Димитров, зам.-кметовете Пламен Райчев и Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Чудото се случи: Поставиха информационни табели на Форум Запад и още неоткрития Форум Север

Още от утре обектът ще е достъпен за посетители. Най-красивата и богата част на централния площад на Филипопол, граничещ с важните административни сгради на римския град,  има художествено осветление и информационни табели на всеки един от по-важните елементи от археологията, които носят информация за античния град.

Най-пищната част на Форума се възражда за живот до месеци (ГАЛЕРИЯ)

Стълбището откъм Главната ще сваля хората към съвременна пътека, която повтаря пространството, използван0 за пешеходно движение и преди 2000 години – между колонадата и входовете на административните сгради. Колоните, части от които са запазени и вградени в частични възстановки в момента, са поддържали навес. Схемата е идентична с останалите 3 страни на античния площад, но там входовете са водели към магазини, докато от северната страна са важните административни сгради.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина