ГрадътНовини

От ВУСИ поднасят венец пред паметника на Съединението в Пловдив

Студенти на ВУСИ поднасят венец пред паметника на Съединението в Пловдив по повод 137 години от присъединяването на Източна Румелия към Княжество България. Инициативата, почитаща героизма и саможертвата на участниците в Съединението, е на ръководството и на Студентския съвет на висшето училище.

„Това изключително значимо по своята същност дело на народа ни е безспорен израз на неговата воля за свобода и способност сам да изгражда съдбата си, противопоставяйки се дръзко и непоколебимо на плановете на Великите сили“- казва в приветствието си за 6-и септември президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов. „Нашите предци, посветили се на знаменателното събитие от ранната есен на 1885 година, показаха на света, че пред тях стои единствено пътят на свободата и те са готови да го вървят докрай“- отбелязва той.

„Нека устояваме идеалите на дейците на Съединението и те да ни сплотяват като общество, нека с дълбок респект да ги предаваме на младите хора, които носят новаторска енергия и потенциал за развитието на България. С благодарност и преклонение пред любимия ни Пловдив, превърнал се в символа „ Градът на Съединението“. Честит празник на всички, които живеят, учат и работят тук. Да живее България!“, призовава президентът на ВУСИ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина