Онкодиспансерът с нов паркинг

Градът Новини

Той е с 95 паркоместа, като 15 от тях са за инвалиди, 20 стоянки за велосипеди и една зарядна станция за електромобили, на обща площ от 10 декара

Кметът Здравко Димитров и управителят на „Комплексен онкологичен център-Пловдив“ ЕООД д-р Парашкев Цветков прерязаха лентата при откриването на новия паркинг към центъра. Той е с 95 паркоместа, като 15 от тях са за инвалиди. Изградени са и 20 стоянки за велосипеди, както и зарядна колонка за електромобили. Паркингът е на площ от 10 декара, а инвестицията надхвърля 360 хиляди лева.

С построяването на новия паркинг ще се даде на мястото на стария да бъде построен нов корпус, с който „КОЦ-Пловдив“ няма да бъде на две места.

„Обещах, че ще полагаме грижи за общинското здравеопазване и това е една от стъпките в тази посока. Хората идват тук със своите грижи и болки и с построяването на удобен паркинг поне малко се опитваме да ги улесним. Открити сме да правим още за здравеопазването и чакаме вашите предложения“, обърна се кметът към работещите в центъра.

„Ние с нашите пациенти сме от една и съща страна на барикадата и такива придобивки са важни. Само в днешния ден в Центъра са приети над 100 души, така че виждате, че паркингът се използва пълноценно още от откриването“, заяви д-р Цветков в приветствието си.

След прерязването на лентата, медицинските специалисти поговориха с кмета и го поздравиха за добрата работа в сферата на общинското здравеопазване.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.