ГрадътНовини

Обсъждат Плана за възстановяване с областния управител

Темата на разговорите е Планът за възстановяване и европейските програми

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне на 03.09.2022 г. (събота) с областния управител на Пловдив във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски програми.

По време на срещата ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с общ бюджет в размер на 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро, малки и средни компании в четири от икономическите сектори на страната – C (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване), J (Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални дейности и научни изследвания). Фирмите могат да кандидатстват онлайн през системата ИСУН до 21.09.2022 г.  (https://eumis2020.government.bg/bg/s/Default/Index)

Срещите на министър Пулев продължават с разговори в Областна администрация-Пазарджик.

Уважаеми колеги журналисти, очакваме Ви в 11:00 часа в заседателната зала на Областна управа за среща с министъра и областния управител Ангел Стоев. Моля Ви, ако имате техника за разполагане, да пристигнете поне 15 минути по-рано.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина