Община Пловдив и ЕВН България готвят меморандум в областта на екологията

Градът Зелен град Новини

Община Пловдив и ЕВН България ще подпишат меморандум за общи действия в областта на екологията. Това съобщи кметът Здравко Димитров след срещата си с регионалния мениджър на ЕВН България Александър Сипек и представители на ръководството на компанията, съобщиха от кметството.

„Обсъдихме възможностите за реализация на общи проекти, свързани с новия  програмен период и Зелената сделка за справедлив преход към екологосъобразна икономика“, коментира кметът Здравко Димитров, цитиран от общинската пресслужба. От там разбираме, че той е подчертал като основен приоритет в работата на общината подобряване качеството на въздуха, опазването и развитието на зелената система, подмяна на старите замърсяващи уреди за битово отопление, въвеждане на екологичен транспорт и съпътстващата го инфраструктура. „В лицето на ЕВН имаме естествен партньор с международен опит в тези сфери“, заявил Здравко Димитров.

„Пловдив е голям град и трябва да разширява зелените си площи, да продължи да инвестира в провеждането на зелени политики. Ние от EВН имаме бюджета, технологията и знанията да инвестираме в природосъобразни решения като зарядни станции за електрически автомобили, например“, цитират общинските пиари и  Александър Сипек.

Припомняме, че наскоро Общински съвет отхвърли идея да се планира изграждането на 36 зарядни станции за електрически автомобили във всички райони.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.