Обмислят разкриването на редовни полети от Пловдив до Бурса и Истанбул

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Разкриването на редовни пътнически линии с полети от Пловдив до градовете Бурса и Истанбул обсъждаха на работна среща кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Тодор Чонов, търговското аташе на Генерално консулство на Република Турция в Пловдив Армаган Ал и представители на ръководството на Летище Пловдив – Дойчин Ангелов, председател на Съвета на директорите и Красимир Пешев, изпълнителен директор. Ще бъде проучена възможността на по-късен етап да се разкрие и линия до столицата Анкара. Съобщението за срещата идва от пресслужбата на общината.

По време на разговорите Армаган Ал поясни, че проучванията на турската страна показват голям потенциал за инвестиции в региона около града и летище Пловдив. Той допълни, че десетки представители на бизнеса и неправителствения сектор от побратимения на Пловдив град Бурса са заявили подкрепата си за разкриване на редовни линии до Турция.

„Летище Пловдив е приоритет за мен от години. Имам уверение и на държавно ниво за подкрепа в развитието му“, заяви кметът Здравко Димитров и допълни, че интермодалният терминал също е с капацитет, който трябва да се има предвид при инвестиции в региона на летището.

От лятото на тази година пловдивски туроператор ще извършва чартърни полети до туристическите курорти Мармарис и Анталия. Това заявиха от ръководството на летището и поясниха, че в момента се уточняват броя полети. Генералното консулство ще съдейства и за увеличаване на туристопотока от Република Турция,  за посещение на курортите у нас през зимния сезон.

В продължение на разговорите за задълбочаване на сътрудничеството страните ще посетят летището на 30-май където ще проведат работна среща по темите.

Както уточнихме, съобщението за срещата идва от пресслужбата на общината.Журналисти не присъстваха, за да попитат например как да разбере града, че аеропорта е приоритет за Здравко Димитров, след като до там няма дори  разкрита транспортна линия. Да не говорим, че осветлението от шосето до терминала не работи от години и никой не се зае да реши този проблем.

Споделете ни във:

1 thought on “Обмислят разкриването на редовни полети от Пловдив до Бурса и Истанбул

  1. Бурса си е чист Ориент, може и да го пропуснеш, но Истанбул си заслужава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.