Нов проект за Югоизточна обходна тангента на Пловдив

Градът

Жаленето на конкурси и процедури се превръща в бизнес, смята шефът на АПИ

Започва ново проектиране на Югоизточния околовръстен път на Пловдив. Това обяви днес инж. Дончо Атанасов – председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, след среща с областния управител Здравко Димитров. Зико свика работно заседание по големите проекти, свързани с пътната инфраструктура на града и областта.

Тръгва се към процедура за проектиране, тъй като Агенцията цели изнасяне на огромния трафик от чертите на града с безконфликтно преминаване по Околовръстното шосе по подобие на София, обясни Атанасов. По думите му идеята е свързана със съвсем нови решения – локални платна, което налагало спиране на поръчката за инженеринг и обявяване на нова, тъй като проектът на Община Пловдив не предвиждал такива. Проектът бил за директно трасе и за да не се получават проблеми Община Пловидв ще трябва да препроектира връзката с кръгово и локални платна, обясни шефът на АПИ.

„Започваме ново задание за проектиране и процедура по проектиране от кръговото на жп прелеза до автомагистрала "Тракия", заяви Дончо Атанасов. Според него догодина по това време проектът трябва да е готов, ако няма жалби по процедурите.

 „За съжаление жаленето вече се превърна в бизнес“, коментира  председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.