ГрадътНовини

МВР ще се грижи за спокойното протичане на студентския празник

В рамките на набелязаните мерки за обезпечаване на сигурността около предстоящия студентски празник – 8 декември, служители от пловдивската дирекция на МВР са провели редица срещи с представителите на местната власт и управителите на частните охранителни фирми. На тях са обсъдени начините за координация и взаимодействие за недопускане на сериозни нарушения на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност.

Предвидено е осезаемо полицейско присъствие в районите на хотели, къщи за гости, заведения и нощни клубове, където се очаква да има масови събирания по случай празника.

В дните преди и след 8 декември са организирани и специализирани полицейски операции за контрол по спазването на изискванията на Закона за движение по пътищата. Униформените ще следят за недопускане на нарушения на скоростните режими, управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и др. При натоварен трафик екипите ще регулират и подпомагат движението по основните пътни артерии.

Засилени проверки ще има и по отношение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

ОДМВР – Пловдив апелира студентите за разумно и безопасно поведение. Напомнят на тези, които ще поемат на път с автомобилите си, да бъдат отговорни и дисциплинирани зад волана.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина