ГрадътЖивотКултураНовини

Министърът на туризма на Индонезия посети Пловдив

Спектакълът „Harmonature: В Хармония с природата на Нусантара“ ще изпъстри сцената на Античния театър утре 21 часа. С концерта публиката ще открие не само красотата и разнообразието на индонезийската култура, но и ще се запознае с амбициозната визия на новата столица на Индонезия. Източен Калимантан – площ от 256 000 хектара ще се превърне във впечатляващ град, който ще бъде стратегически и географски център на страната. Тази нова столица ще се издигне като иновационен и устойчив център, който ще оживи потенциала на Индонезия в съвременния свят. В рамките на събитието „Harmonature“, чрез 3D мапинг прожекция върху древните руини на Античния театър, ще бъде визуализирано как новата столица се превръща в устойчив горски град, който пресича модерното с древната история. Посетителите ще имат възможност да научат за бъдещето на Индонезия и за трансформацията на индонезийския начин на мислене и стремеж към модерност.

Ден преди дългоочаквания концерт-спектакъл „Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара“ на сцената на Античния театър се състоя официална пресконференция с участието на Негово Превъзходителство г-н Сандиага Уно, министър на туризма на Република Индонезия, Н.Пр. г-н Иуан Богананта, Посланик на Република Индонезия в България, заместник- кметът Пламен Панов и Петя Панева – победителка в „Гласът на България“.

Този спектакъл ще зарадва много пловдивчани, а едно такова мащабно събитие ще спомогне за усилването на връзките между нашите държави. Сигурен съм, че много хора след утрешния концерт – спектакъл ще бъдат инспирирани да посетят Индонезия. Вярвам, че и в бъдеще ще имаме още много интересни и впечатляващи общи инициативи“, подчерта заместник-кметът Пламен Панов в приветствените си думи.

„Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара“ е резултат от едногодишна подготовка и сътрудничество между талантливи артисти и  Посолството на Индонезия в София.

Организаторите на концерт-спектакъла от посолството на Индонезия споделиха, че „Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара“ се счита за културно събитие от национално значение за Индонезия. Събитието ще представя едно изумително съчетание от музика, танци и визуални ефекти, които ще пренесат публиката в магически свят на природата.

По-рано през деня днес, министърът на туризма на Република Индонезия Сандиага Уно, който е на еднодневно посещение в България, проведе работна среща с министъра на туризма на България, Зарица Динкова, само ден след встъпването ѝ в длъжност. Двете страни обсъдиха конкретни начини за задълбочаване на двустранните отношения между Индонезия и България, особено в областта на туризма, и поеха ангажимент да подновят Меморандума за разбирателство в областта на туризма между Индонезия и България от 2014 г.

Концерт-спектакъл „Harmonature: в Хармония с природата на Нусантара“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е с ВХОД СВОБОДЕН..

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина