ГрадътНовини

Къде ще учат децата от опожареното училище в центъра на Пловдив?

Зам.-кметът Стефан Стоянов: Съставяме два плана, има възможности и учебният процес ще продължи – ВИДЕО

На спешно заседание утре сутрин в Община Пловдив се очаква да бъдат набелязани мерки за успешния старт на новата учебна година в основно училище „Душо Хаджидеков“, което горя днес. 

Целият покрив на Душото гори (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Още докато огнеборците потушаваха пожара на място пристигнаха кметът Здравко Димитров, ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов, районният кмет Георги Стаменов и представител на РУО-Пловдив, които започнаха да сондират възможности за преместването на учениците в други сгради.

По думите на Стефан Стоянов няма опасност учениците да не могат да започнат учебната година.

„Вече имаме няколко варианта, но нека огледаме първо сградата и да  видим стаите дали и колко могат да се ползват.“

Вижте подробности във видеото

Набелязването на мерките, които ще се предприемат по възстановяване на щетите след пожара започна още днес.

Както Стоянов, така и Стаменов увериха, че ще бъде направен авариен ремонт на изгорелия покрив на школото в най-спешен порядък.

Припомняме, че благодарение на бързата намеса на всички институции и доброволци от ДФ „Мейдей“  пожарът бе овладян, напълно изгоряла е покривната конструкция.

Добрата новина: Пожарът в ОУ „Душо Хаджидеков“ е потушен – ВИДЕО

От утре започват и огледите за оценяване на щетите, тази нощ на мястото ще дежури екип на Пожарната.

Стефан Стоянов добави, че заедно с районният кмет Георги Стаменов правят план, ако частично могат да се ползват помещения, да се мине на варианта със спешния ремонт на покрива, поне до началото на зимата.

Ето какво разказа за инцидента директорът на училището Грозденка Николова.

В ОУ „Душо Хаджидеков“ има 19 паралелки. Варианти има те да се преместят или в Електротехникума на Понеделник пазара и двете училища да минат на сменен режим. Това е най-близката локация до самото училище.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Едно училище се запали, на друго вземат част от сградата, за да си прави директорката на Ресурсния център солна стая за СПА процедури. В крайна сметка – и двете училища няма къде да си посрещнат децата! Тъжно! А Пакова МЪЛЧИ!!! Защо?

  2. Ремонтът на училището ще стане в кратки срокове, тъй като там учат предимно дечицата на новобогаташите на града ни. Затова се правят такива декларации от кмета.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина