ГрадътКриминалеНовини

Анести Тимчев: Впрегнахме в помощ всички сили на общината – ВИДЕО

Шефът на пожарната разпореди пълен мониторинг на хидрантите в целия град, оказа се, че 4 от тях в района не работят

На място на пожара до ОУ „Душо Хаджидеков“ пристигнаха общинските автовишки, тук са и водоноските, като може да дойдат още 3 вишки и 2 водоноски. Тук са и директорите на общинските предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“, заяви зам.-кметът по екология Анести Тимчев на място пред школото. Това стана след разпореждане на кмета Здравко Димитров вишки и водоноски на община Пловдив да помогнат на пожарникарите с гасенето на пожара.

Малко преди 13 часа той вече е локализиран. Сериозен проблем обаче се оказа достъпът до вода. Шефът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков разпореди пълен мониторинг на всички хидранти в града. Най-близкият работещ такъв се оказа на 2 пресечки от училището на улица „Кръстец“. Оказа се, че 4 други в района не работят и затова всички градски хидранти ще бъдат проверени, стана ясно днес.

Директорите на „Чистота“ и „Градини и паркове“ Димитър Георгиев и Веселин Козарев също са тук. Те поддържат постоянна връзка както с кмета Здравко Димитров, така и с пожарната. Екипите и на двете предприятия са в готовност да доставят още цистерни с вода и до окажат друга помощ съобразно своята компетентност.

Проблем се оказа влизането на по-голяма водоноска на КМД в двора на училището. Наложи се огнеборците да отрежат с оксижен останал постамент от стара бариера на входа на школото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина