ГрадътЕвалаИзпод тепетоНовини

„Йегерхоф“ са спестили над 344 тона вредни емисии на Пловдив

EVN Топлофикация отличи хотела и бирарията със “Сертификат за чист въздух“

EVN Топлофикация отличи хотел и бирария „Йегерхоф“ със сертификат за значителен принос към качеството на въздуха в град Пловдив. С използването на екологично чисто централно отопление „Йегерхоф“ допринася за по-чист въздух в Пловдив.

Свидетелството беше връчено от г-жа Жанет Стойчева, зам.-председател на Съвета на директорите, и Ангел Киров, Ръководител отдел Продажба на топлинна енергия и услуги, на Иван Антонов, съсобственик на бизнес обекта.

През отоплителен сезон 2021/22 г. хотел и бирария „Йегерхоф“ са консумирали 860 MWh (мегаватчаса) топлинна енергия от EVN Топлофикация и по този начин са спестили повече от 344 тона вредни емисии въглероден диоксид (СО2) във въздуха на Пловдив.

EVN Топлофикация връчва “Сертификат за чист въздух“ за пети пореден сезон като досега са отличени УМБАЛ Пловдив, УМБАЛ „Св. Георги“, АГ „Селена“, Медицински университет Пловдив, хотел Тримонциум, спортен клуб „Тотал спорт“, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Пловдив и др.

Топлофикационните централи на EVN не отделят във въздуха на Пловдив серни диоксиди, фини прахови частици (ФПЧ) и диоксини.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина