АктуалноГрадътИзпод тепетоНовини

Измиха очите на Вазов

Покрай приготовленията за откриването на Градската градина на Пловдив след реконструкцията, репортер на Под тепето се натъкна на интересна гледка, която не може да бъде видяна често – измиха очите на паметника на Патриарха на българската литература.

Това се случва след обед, докато работници подготвят сцената за концерта довечера, други все още проверяват осветлението на градината. Установихме, че спешно е извикан екип от експерти на ОИ „Старинен Пловдив“, които буквално часове преди откриването мият с пароструйка паметника на Вазов, а след това им предстои да изтъркат гръбчето на каменното петле на детската площадка. С отговорната задача е натоварен Димитър Стаматов – реставратор към общинския институт „Старинен Пловдив“, а инструментите му подава лично директорът – доц. Елена Кантарева. В ролята на държач на стълба е преквалифициран зам.-кметът на район „Централен“ Октай Чалъшкан.

Програмата за откриването на градината вижте ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. А, комунетата, що казват:”не може градината да носи името на Вазов”, що, бе, срам ви е, че сте българи ли, руски подлоги! Хората някога са плакали под прозорците на Вазов, сега можем до плачим пред измитите очи на Вазов.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина