Идея за лифт на Бунарджика наежи природозащитници и архитекти

Градът

Изработените по поръчка на общината планове за управление на тепетата ще бъдат дискутирани тази вечер на обществен дебат в пленарната зала на общинския съвет. Публичният диспут стартира точно в 17ч., като се очаква да прехвърчат много искри. Основно заради една идея, за която изготвеният план за управление на Бунарджика дава зелен светофар- изграждането на лифт на тепето. Хрумката за въжено съоръжение, което да свързва булевард Руски с върха на хълма се появи преди много години, но днес явно отново е на дневен ред. Това обаче никак не се харесва на природозащитници и много ландшафтни архитекти, според които лифтът ще убие уникалното природно образование. Те ще изкажат съображенията си довечера, а Под тепето ще ви запознае детайлно с общественото обсъждане.
 
 
 

Споделете ни във:

8 thoughts on “Идея за лифт на Бунарджика наежи природозащитници и архитекти

  1. Поддръжката на тепетата и залесяването ще ги направят атрактивни , не поредната глупост на шайка самозабравили се архитекти под чадъра на Тотев.

  2. Това е доста глупава идея !?! пак ще натравите общинарска схем 50% за проект 50% за джоб парасъ хахахахах

  3. С приятелчета сме си говорили за лифт ,ама между тепетата. От едно до друго. Не знам колко природосъобразна е тази идея (надявам се да разясните) ,но бих я подкрепил

  4. Едно такова съоръжени не може да унищожи нищо от прородата, напротив, ще я запази, защото хората няма да ходят по цветята, а ще минават над тях!!! Ако общината възстанови големия Бунарджик и бюфета на върха, хората ще я благославят!

  5. Ако ще е лифт, по-добре да е от северната страна на Младежкия хълм и под него да се изгради ски писта

  6. Тепето си е посещавано и без лифт. Не изисква кой знае какви усилия и време, за да се изкачи човек до върха. Лифтът е излишен.

  7. Изисква точно две площадки за слизащи и качващи се! Не трябва главоломна сеч или каквото и да е било! Стига да е добре изпълнено, ще направи тепето още по-посещавано и атрактивно, не само за чужденци, но и за нас пловдивчаните 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.