Хора от цялата страна се включиха в „Уикенд в Пловдив“

Градът Култура Новини
Уикенд в Пловдив

Фестивал „Уикенд в Пловдив“ подари на пловдивчани и гости феерия от летни емоции

С много лятно настроение, приключения и емоции бе наситен фестивал „Уикенд в Пловдив“ 2022. Организаторите отчитат посещаемост 50 % ръст на туристите в сравнение с миналото издание на фестивала.

Посетителите, които се включиха в петото издание на фестивала бяха от София, Стара Загора, Димитровград, Русе, Хасково, Бургас, Велико Търново, Пазарджик и др.

Посетителите на фестивала се възползваха от над 40 атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%) за: хотелско настаняване; заведения за всеки вкус; туристически забележителности и активности за свободното време.

Специалните предложения и активности се радваха на голям интерес от „уикенд приключенците“. През трите дни на фестивала организирани бяха пет туристически обиколки с лицензирани екскурзоводи.

Черешката на тортата сред всички предложения бе концертът „ИТАЛИАНСКА ЗВЕЗДНА НОЩ ПОД НЕБЕТО НА ПЛОВДИВ“ организиран от Италианеца с пловдивско сърце и душа – Давиде Кристиано. Той подари на пловдивчани и гостите на града тази вълнуваща италианска серенада по случай 30-ата годишнина от неговото пребиваване в града под тепетата.

Гривните, които бяха своеобразен билет за всички активности и отстъпки се предлагаха през трите фестивални дни – 29, 30 и 31 юли на презентационните щандове на “Уикенд в Пловдив”. Въпреки летните жеги интересът бе засилен в сравнение с миналата година.

„УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“ провокира хората да се впуснат „на лов“ за стикер от посетените обекти и им даде възможност да участват в томбола с много награди предоставени любезно от членове на Съвет по туризъм – Пловдив.

Награди:

Една нощувка за двама в „Новиз” хотел;
Една нощувка за двама в хотел „Одеон“;
Една нощувка и закуска в апартамент в хотел „Интелкооп“;
Ваучер за отстъпка на стойност 100 лв. от „Амигос Травъл“ ООД за почивка в България или Гърция;
Ваучер на стойност 50 лв. в студио за красота и Релакс „Кадифе”;
Сауна за двама в „Новиз” хотел;
Ваучер на стойност 20 лв. за консумация на място в сладкарница „Комплименти“;
Книжен туристически гид „Запознайте се Пловдив и още …“ с автограф и послание от автора Румяна Титерякова – 3 броя.

Чрез живи включвания в социалните мрежи ще изтеглим и победителите в томболата.

За улеснение на посетителите бе създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“.

„Уикенд в Пловдив“ предложи на гостите на града много отстъпки и приключения, богата уикенд програма, вкусна храна, безплатни активности и забавления за малки и големи, а града спечели нови почитатели, които с нетърпение очакват да плануват следващия си „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“.

*Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.*

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.