ГрадътКултураНовини

Градската галерия на Пловдив със специална програма за 24 май

На 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност пет от сградите на Градска художествена галерия – Пловдив ще посрещат посетители. Между 10:00 и 18:00 ч. ще можете да разгледате голямата Постоянна експозиция на ул. „Съборна“ №14А в Стария град. Отворена ще бъде също Постоянна експозиция „Икони“ на ул. „Съборна №22.

Предлагаме ви да видите още:

„Литийно“ – ретроспективна изложба на скулптора Цвятко Сиромашки в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32;

Изложба живопис на Илия Желев на първия етаж в Залите за временни експозиции, ул. „Княз  Александър I“ 15,

както и изложбата на Милена Велчева „Православните покровители на Европа“ на втория етаж в същата сграда;

Съвременно хърватско изкуство „По пътя на Щросмайер“ – новооткритата изложба на Томислав Бунтак, Мая Рожман и Йосип Иванович в галерия „Капана“ на ул. „Райко Даскалов“ 29.

Галерията предлага маршрутен билет за всички сгради на цена от 8 лв., както и семеен маршрутен билет от 16 лв.

Освен това Посотянната експозиция на Градска художествена галерия – Пловдив, ул. „Съборна“ 14 А, става сцена на съвместния празничен концерт на пловдивския Камерен хор „Иван Спасов“ и Вокален ансамбъл „Езерец“ при НЧ „Н. Вапцаров – 1866″ – Благоевград. Началото на музикалното събитие е в 18:00 ч. А входът е безплатен.

Концертът е част от цикъла „Хорови празници в Стария град“, организиран от Камерен хор „Иван Спасов“ и подкрепен от община Пловдив като проява в нейния Културен календар.


Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина