Глобиха един от шофьорите от горящия ферибот, защото не опазил книжката си

Градът Новини

Един от шофьорите на пловдивската транспортна компания ПИМК, оцелял в огнения ад в Йонийско море, е бил глобен от КАТ, тъй като не е опазил шофьорската си книжка. Документите му били изпепелени при пожара на ферибота край остров Корфу, а тираджията отишъл да си извади нови документи, за да може да работи. Но бил санкциониран, тъй като не е направил необходимото, за да опази свидетелството си за управление.

Законът за българските лични документи повелява, че при загуба, повреда или унищожаване на личен документ, лицето, които чака за издаване на нов, се глобява.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Глобиха един от шофьорите от горящия ферибот, защото не опазил книжката си

  1. Безбрачие!До кога синекурците ще издевателствата над гражданите?!Това не е държава.Гражданите са тъкани и мачкани от държавата.Да,ако се стигне да съд глобата ще отпадне,но това не е решение.

  2. ТОЗИ НЕЩАСТНИК ДА ДОКАЖЕ,ЧЕ В ПОЖАРА Е ИЗГОРЯЛА КНИЖКАТА МУ И СЪДЪТ ЩЕ ОТМЕНИ ГЛОБАТА,АКО СЕ СТИГНЕ ДО ТАКАВА.СЪСТАВЯНЕТО НА АКТА НЕ ОЗНАЧАВА НЕПРЕМЕННО НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ.ШЕФЪТ НА КАТ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ И ДА ПРЕКРАТИ ПРЕПИСКАТА,КОЕТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ СТАНЕ-САМО ЕДИН ДОКУМЕНТ ОТ ФИРМАТА НА ТОЗИ ЧОВЕК,ЧЕ Е БИЛ НА ФЕРИБОТА И ТОВА ЩЕ СТАНЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.