ГрадътНовиниОбщина Пловдив

Евгений Тодоров става „почетен гражданин“ на 6-и септември

Посмъртно званието ще получи и неговата съпруга Нери Терзиева, церемонията ще е в зала „Съединение“ на Историческия музей

На 6-ти септември – Ден на Съединението на Република България и празник на град Пловдив председателят на Общински съвет инж. Александър Държиков и кметът на града Здравко Димитров ще връчат отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на Евгений Тодоров и родственици на Нери Терзиева, удостоена посмъртно.

Церемонията ще се състои в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей – Пловдив с начален час 12.30 часа. Общински съвет – Пловдив удостои двамата с най- високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 282 от 07.07.2022г., гласувано с единодушие. Евгений Тодоров е удостоен със званието заради значителния си принос в обективната, честна и критична журналистика, както и авторството си на публицистични книги и сценарии за филми, допринесли за националния и международен престиж на Пловдив. Званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ посмъртно е присъдено на Нери Терзиева във връзка със значителния й принос в модерната журналистика, изключителен професионализъм и радетел за свободата на словото.

Като част от церемонията на Евгений Тодоров ще бъде връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. Родственици на Нери Терзиева ще приемат отличието.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина